Deneyimsel Oyun Terapisi
Oyun Terapisi
Çocuklar; yaşadıkları korkuları, travmaları, problemleri, sorunlarını doğrudan ifade etmekte zorlanırlar. Bu ifade yöntemleri kimi zaman kontrolsüz öfke nöbetleri, davranış problemleri, yoğun duygu geçişleri olabilmektedir. Çocuklar dünyasında yaşadıkları karmaşık duyguların ve zorlanmaların ifadesini yansıtabildiği en iyi alan oyundur. Çocuğun başa çıkamadığı duygular oyun oynarken yeniden yaşamasına ve kendisini güvende hissettiği için bu ortamda rahatça ifade edebilmesine ve profesyonel psikolojik destek almasına olanak sağlar. Oyun terapisi, öz kontrolün gelişmesi açısından çocuk için çok önemlidir.
Oyun terapisi ile çocuğun karar alabilme becerisi, sorumluluk bilinci, istenmeyen olumsuz davranışların kontrolü, empati yeteneği ve problem çözme becerileri gelişmektedir. Oyun terapisinin süresi çocuğun yaşadığı probleme, zorlanmaya yönelik olarak değişmektedir. Problemin ortaya çıktığı zamandan itibaren hemen sonra oyun terapisine başlamış olması süreci kısaltmaktadır. Oyun terapisinden fayda sağlanabilmesi adına her hafta en az 1 gün terapiye çocuğun gelmesi gerekmektedir.
Merkezimizde hizmet veren oyun terapistlerimiz; APT Onaylı Çocuk Merkezli Oyun terapisti ve Filial Terapi eğitmeni ve Deneyimsel Oyun Terapistidir.